TelepülésrendezésiTerv módosítása – 2023.

Tájékoztatom Olcsva Község tisztelt lakosságát, a civil, érdekképviseleti és gazdálkodó szervezeteket, valamint a településen működő elismert egyházakat, mint Partnereket, hogy Olcsva Község  Önkormányzatának Képviselő-testülete a településrendezési tervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII.15.) Korm. rendelet alapján a településrendezési terv módosítása mellett döntött.

A véleményezési dokumentáció kapcsán lakossági fórumot tartunk. A lakossági fórum keretében bemutatásra kerül a tervdokumentáció anyaga.

A lakossági fórum ideje: 2023.06.13. /kedd/ 11:00

Helye: Olcsva Község Önkormányzati Hivatal

4826 Olcsva, Kossuth út 2.

A dokumentáció a település honlapján elérhető (www.olcsva.hu).

Módosítással érintett terület és módosítási cél:

A tervezett módosítás a belterületen a Kossuth Lajos utca déli részén található, a 031 hrsz- ú út, a Kölcsey utca a HoltKraszna, és a töltés által közre zárt tömbben, az 56/7 és 56/8 hrsz – ú telkeket érintve.

Cél: Egyedi előírások kialakítása, a telekalakítások rugalmas elősegítése. A Bocskai utcán tervezett szabályozási széleség, utcaszélesítés felülvizsgálata, továbbá egyedi telekalakítási szabályok kialakítása, a hatályos HÉSZ rendeletében rögzítettek felülvizsgálata. Különös tekintettel az 56/7 és 56/8 hrsz-ú ingatlanokat érintő telekalakításokra, a meglévő épületállomány elhelyezkedésére és az előírások alkalmazására.

A módosítás során az érintett útszakasz – a tervezési területen belül - övezeti besorolása is megtörténik. A falusias lakó építési övezet egyéb normatív értékei – pl.: beépítési százalék, építménymagasság – módosításra nem tervezettek, a rendeltetések felülvizsgálata nem szükségszerű.

Véleményüket, javaslataikat a közétételt követő 10 napban az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldhetik meg.

Olcsva, 2023.06.07.                                                                

Tisztelettel:

………….…………………

Borbás Judit

polgármester